Meggyes-csokis piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek víz
  • csipet só
  • 4-6 ek meggylekvár
  • porcukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzákeverjük a vizet, a csipet sót és a lisztet.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

A kisült piskótáról óvatosan lehúzzuk a papírt és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.

Amikor kihűlt, házi baracklekvárral megtöltjük és visszatekerjük.

Gőz felett, olajjal megolvasztott étcsokival bevonjuk.