Mazsolás kuglóf recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg mazsola
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a cukrot, a vajat és a tojás sárgákat habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkeverjük és belekeverjük a maradék langyos tejet, átszitált lisztet, citromhéjat, csipet sót, mazsolát, vaníliás cukrot. Finoman kikeverjük.
Kizsírozott kuglófformába öntjük és legalább 50 percig kelesztjük, majd 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.
Tipp:
A tésztába bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót keverhetünk, illetve, ha márványosra szeretnénk csinálni, a tésztába kakaóport szórunk, de csak alig elkeverve és így öntjük a formába.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.