Mazsolás kuglóf recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg mazsola
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a cukrot, a vajat és a tojás sárgákat habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkeverjük és belekeverjük a maradék langyos tejet, átszitált lisztet, citromhéjat, csipet sót, mazsolát, vaníliás cukrot. Finoman kikeverjük.
Kizsírozott kuglófformába öntjük és legalább 50 percig kelesztjük, majd 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.
Tipp:
A tésztába bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót keverhetünk, illetve, ha márványosra szeretnénk csinálni, a tésztába kakaóport szórunk, de csak alig elkeverve és így öntjük a formába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »