Mazsolás kuglóf recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2,5 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg mazsola
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a cukrot, a vajat és a tojás sárgákat habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkeverjük és belekeverjük a maradék langyos tejet, átszitált lisztet, citromhéjat, csipet sót, mazsolát, vaníliás cukrot. Finoman kikeverjük.
Kizsírozott kuglófformába öntjük és legalább 50 percig kelesztjük, majd 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.
Tipp:
A tésztába bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót keverhetünk, illetve, ha márványosra szeretnénk csinálni, a tésztába kakaóport szórunk, de csak alig elkeverve és így öntjük a formába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

