Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás-diós isler recept

Mazsolás-diós isler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 10 dkg baracklevár
    • 10 dkg darabos dió
    • 5 dkg mazsola
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojás sárgájával, a vajjal és egy órán át pihentetjük.
    Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.
    180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Menet közben a csokoládét olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral ízesítjük. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
    Olajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá