Mazsolás-diós isler recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 10 dkg baracklevár
- 10 dkg darabos dió
- 5 dkg mazsola
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojás sárgájával, a vajjal és egy órán át pihentetjük.
Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.
180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Menet közben a csokoládét olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral ízesítjük. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
Olajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »