Mazsolás-diós isler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 10 dkg baracklevár
  • 10 dkg darabos dió
  • 5 dkg mazsola
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojás sárgájával, a vajjal és egy órán át pihentetjük.
Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.
180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Menet közben a csokoládét olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral ízesítjük. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
Olajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.