Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mázas meggyes kalács recept

Mázas meggyes kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 60 g cukor
    • 1 mk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 dkg élesztő

    Töltelékhez:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 2 ek cukor
    • 2 ek vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    Felfuttattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket

    A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni.

    A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm átmérőjű kivajazott formába nyomkodtam. Hagytam ismét duplájára kelni, majd egy kanál belisztezett nyelével belenyomkodtam a vájatokat. Kiraktam a meggyel. Lekentem a tésztát egy felvert tojással, majd 180 fokon sütöttem kb. 30-35 percig. Félidőben letakartam egy fóliával a tetejét.

    Miután kisült, a maradék meggyel kitöltöttem a vájatokat, rácson hagytam kihűlni. 10 dkg porcukrot annyi citromlével elkevertem, amitől kissé folyékony lett, majd a tészta tetejére csorgattam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá