Mázas, citromos keksz recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat a liszttel morzsoljuk el egy nagy tálban, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést. Ide tegyük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, homogén tésztává. Tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vékonyra és szaggassunk belőle tetszőleges formájú kekszeket. Érdemes kisebb adagokban kinyújtani, mert elég lágy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a kekszeket és süssük készre 6-7 perc alatt. Nagyon hamar megpirul a teteje, úgyhogy nem szabad a sütőben felejteni!
A tojásfehérjéket kezdjük el felverni egy nagyobb tálban. Ha már félig felvertük, akkor kezdjük el adagolni hozzá a porcukrot és a borkősavat. Annyi cukrot adjunk hozzá, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk (akkor jó, ha fakanállal egy csíkot húzunk a masszába és a csík csak néhány másodperc alatt összezárul).
Ha szeretnénk színes mintákat készíteni, akkor szedjük ki kisebb tálakba a cukormázat és színezzük be ételfestékkel, majd szedjük habzsákba, nylon zacskó egyik sarába, melyre kis lyukat vágunk és szépen mintázzuk meg a kekszeinket. A cukormázat használat közben is mindig tartsuk letakarva, mert elég hamar megköt.
Tipp:
Az elkészítési időbe a díszítést nem számoltam bele!
A mázas, citromos keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »