Mázas, citromos keksz recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat a liszttel morzsoljuk el egy nagy tálban, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést. Ide tegyük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, homogén tésztává. Tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vékonyra és szaggassunk belőle tetszőleges formájú kekszeket. Érdemes kisebb adagokban kinyújtani, mert elég lágy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a kekszeket és süssük készre 6-7 perc alatt. Nagyon hamar megpirul a teteje, úgyhogy nem szabad a sütőben felejteni!
A tojásfehérjéket kezdjük el felverni egy nagyobb tálban. Ha már félig felvertük, akkor kezdjük el adagolni hozzá a porcukrot és a borkősavat. Annyi cukrot adjunk hozzá, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk (akkor jó, ha fakanállal egy csíkot húzunk a masszába és a csík csak néhány másodperc alatt összezárul).
Ha szeretnénk színes mintákat készíteni, akkor szedjük ki kisebb tálakba a cukormázat és színezzük be ételfestékkel, majd szedjük habzsákba, nylon zacskó egyik sarába, melyre kis lyukat vágunk és szépen mintázzuk meg a kekszeinket. A cukormázat használat közben is mindig tartsuk letakarva, mert elég hamar megköt.
Tipp:
Az elkészítési időbe a díszítést nem számoltam bele!
A mázas, citromos keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »