Mázas, citromos keksz recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A vajat a liszttel morzsoljuk el egy nagy tálban, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést. Ide tegyük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, homogén tésztává. Tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vékonyra és szaggassunk belőle tetszőleges formájú kekszeket. Érdemes kisebb adagokban kinyújtani, mert elég lágy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a kekszeket és süssük készre 6-7 perc alatt. Nagyon hamar megpirul a teteje, úgyhogy nem szabad a sütőben felejteni!
A tojásfehérjéket kezdjük el felverni egy nagyobb tálban. Ha már félig felvertük, akkor kezdjük el adagolni hozzá a porcukrot és a borkősavat. Annyi cukrot adjunk hozzá, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk (akkor jó, ha fakanállal egy csíkot húzunk a masszába és a csík csak néhány másodperc alatt összezárul).
Ha szeretnénk színes mintákat készíteni, akkor szedjük ki kisebb tálakba a cukormázat és színezzük be ételfestékkel, majd szedjük habzsákba, nylon zacskó egyik sarába, melyre kis lyukat vágunk és szépen mintázzuk meg a kekszeinket. A cukormázat használat közben is mindig tartsuk letakarva, mert elég hamar megköt.
Tipp:
Az elkészítési időbe a díszítést nem számoltam bele!
A mázas, citromos keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 12 g