Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mázas, citromos keksz recept

Mázas, citromos keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Keksz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kk só
    • 1 tk vanília aroma
    • 1/2 citrom reszelt héja

    Máz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 50-60 dkg porcukor
    • negyed tk borkősav
    • zselé állagú ételfesték

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel morzsoljuk el egy nagy tálban, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést. Ide tegyük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, homogén tésztává. Tegyük fél órára a hűtőbe.

    Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vékonyra és szaggassunk belőle tetszőleges formájú kekszeket. Érdemes kisebb adagokban kinyújtani, mert elég lágy a tészta.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a kekszeket és süssük készre 6-7 perc alatt. Nagyon hamar megpirul a teteje, úgyhogy nem szabad a sütőben felejteni!

    A tojásfehérjéket kezdjük el felverni egy nagyobb tálban. Ha már félig felvertük, akkor kezdjük el adagolni hozzá a porcukrot és a borkősavat. Annyi cukrot adjunk hozzá, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk (akkor jó, ha fakanállal egy csíkot húzunk a masszába és a csík csak néhány másodperc alatt összezárul).

    Ha szeretnénk színes mintákat készíteni, akkor szedjük ki kisebb tálakba a cukormázat és színezzük be ételfestékkel, majd szedjük habzsákba, nylon zacskó egyik sarába, melyre kis lyukat vágunk és szépen mintázzuk meg a kekszeinket. A cukormázat használat közben is mindig tartsuk letakarva, mert elég hamar megköt.

    Tipp:

    Az elkészítési időbe a díszítést nem számoltam bele!

    A mázas, citromos keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 402 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 68 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá