Mascarponés meggykrémes pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4,5 dl habtejszín
- 60 g vaníliás pudingpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 30 dkg magozott meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét egy 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk.
170 fokra melegített sütőben elősütjük 10 percet.
Míg sül, elkészítjük a krémet.
Krém készítése:
A krém hozzávalóit együtt, a meggy kivételével kemény habbá verjük. A végén beleforgatjuk a meggyszemeket.
A tepsit kivesszük a sütőből, a krémet rátesszük, elsimítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk, és a krémre rakjuk átlós irányban.
Visszatesszük a sütőbe, és további 25 -30 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, enyhén meghinthetjük porcukorral.
Csodálatos íze van, ahogyan a krémet beszívja a tészta!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A mascarponés meggykrémes pite kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 318 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.