Mascarponés meggykrémes pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4,5 dl habtejszín
- 60 g vaníliás pudingpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 30 dkg magozott meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét egy 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk.
170 fokra melegített sütőben elősütjük 10 percet.
Míg sül, elkészítjük a krémet.
Krém készítése:
A krém hozzávalóit együtt, a meggy kivételével kemény habbá verjük. A végén beleforgatjuk a meggyszemeket.
A tepsit kivesszük a sütőből, a krémet rátesszük, elsimítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk, és a krémre rakjuk átlós irányban.
Visszatesszük a sütőbe, és további 25 -30 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, enyhén meghinthetjük porcukorral.
Csodálatos íze van, ahogyan a krémet beszívja a tészta!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A mascarponés meggykrémes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »


