Mascarponés meggykrémes pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4,5 dl habtejszín
  • 60 g vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek porcukor
  • 30 dkg magozott meggy

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét egy 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk.
170 fokra melegített sütőben elősütjük 10 percet.

Míg sül, elkészítjük a krémet.

Krém készítése:

A krém hozzávalóit együtt, a meggy kivételével kemény habbá verjük. A végén beleforgatjuk a meggyszemeket.

A tepsit kivesszük a sütőből, a krémet rátesszük, elsimítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk, és a krémre rakjuk átlós irányban.

Visszatesszük a sütőbe, és további 25 -30 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, enyhén meghinthetjük porcukorral.

Csodálatos íze van, ahogyan a krémet beszívja a tészta!

Jó étvágyat kívánok hozzá!