Mascarponekrémes diós kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 3 ek sárgabarack dzsem
- csipet só
A kémhez
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- 20 dkg kandírozott meggy
Elkészítése
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.
Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.
A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.
Tipp:
Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.