Mascarponekrémes diós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 3 ek sárgabarack dzsem
- csipet só
A kémhez
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- 20 dkg kandírozott meggy
Elkészítése
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.
Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.
A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.
Tipp:
Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »