Mascarponekrémes diós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 3 ek sárgabarack dzsem
- csipet só
A kémhez
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- 20 dkg kandírozott meggy
Elkészítése
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.
Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.
A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.
Tipp:
Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »