Mascarponekrémes diós kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 3 ek sárgabarack dzsem
- csipet só
A kémhez
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- 20 dkg kandírozott meggy
Elkészítése
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.
Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.
A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.
Tipp:
Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


