Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponekrémes diós kocka recept

Mascarponekrémes diós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 4 dkg liszt
    • 12 dkg darált dió
    • 3 ek sárgabarack dzsem
    • csipet só

    A kémhez

    • 2 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A díszítéshez

    • 20 dkg kandírozott meggy

    Elkészítése

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.

    A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla  a sütőpapírt.

    A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.

    Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.

    A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.

    Tipp:

    Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá