Mascarponekrémes diós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabarack dzsem
  • csipet só

A kémhez

  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez

  • 20 dkg kandírozott meggy

Elkészítése

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.

A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla  a sütőpapírt.

A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.

Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.

A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.

Tipp:

Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.