Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos túrós-meggyes sütemény recept

Márványos túrós-meggyes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Linzer tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A feltéthez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • 15 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg nutella
    • 1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg)

    Elkészítése:

    A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.

    Eközben a nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.

    Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.

    Ezután a túrós, sárga masszát és a nutellásat felváltva rákanalazzuk, és egy villával kissé márványosítjuk. Megszórjuk a magozott meggyel.

    180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Más apró gyümölccsel is készíthető (pl. ribizli, áfonya).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá