Márványos túrós-meggyes sütemény recept
Hozzávalók:
Linzer tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A feltéthez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg nutella
- 1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg)
Elkészítése:
A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.
Eközben a nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.
Ezután a túrós, sárga masszát és a nutellásat felváltva rákanalazzuk, és egy villával kissé márványosítjuk. Megszórjuk a magozott meggyel.
180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Más apró gyümölccsel is készíthető (pl. ribizli, áfonya).