Márványos túrós-meggyes sütemény recept

Hozzávalók:
Linzer tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A feltéthez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg nutella
- 1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg)
Elkészítése:
A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.
Eközben a nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.
Ezután a túrós, sárga masszát és a nutellásat felváltva rákanalazzuk, és egy villával kissé márványosítjuk. Megszórjuk a magozott meggyel.
180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Más apró gyümölccsel is készíthető (pl. ribizli, áfonya).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »