Hozzávalók:
Linzer tésztához:
A feltéthez:
Elkészítése:
A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.
Eközben a nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.
Ezután a túrós, sárga masszát és a nutellásat felváltva rákanalazzuk, és egy villával kissé márványosítjuk. Megszórjuk a magozott meggyel.
180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Más apró gyümölccsel is készíthető (pl. ribizli, áfonya).