Márványos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 10 ek cukor
- 5 ek kakaópor
- fél mk sütőpor
- fél mk szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 cs pudingpor (én puncs ízűt használtam)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, beletesszük a sütőport és a szódabikarbónát. Elfelezzük. Egyik felébe a kakaóport, másikba a lisztet tesszük. Két edénybe szintén elfelezzük a tojások habját.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a tésztát felváltva. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Porcukorral hintve tálaljuk. Felvágás előtt jó, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »