Márványos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 10 ek cukor
- 5 ek kakaópor
- fél mk sütőpor
- fél mk szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 cs pudingpor (én puncs ízűt használtam)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, beletesszük a sütőport és a szódabikarbónát. Elfelezzük. Egyik felébe a kakaóport, másikba a lisztet tesszük. Két edénybe szintén elfelezzük a tojások habját.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a tésztát felváltva. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Porcukorral hintve tálaljuk. Felvágás előtt jó, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

