Márványos, meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 kanál kristálycukor
- 8 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 70 g darált dió
- 2 kanál kakaópor
- kevés porcukor
Elkészítése:
A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit kivajazzuk! (40 x 25 centis tepsit használok.) Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.
A kisebbe kakaóport keverünk. A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával, vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen.
Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet a meggyszórás. Ha lisztben megforgatod a meggyet, akkor nem süllyed le a süti aljára.
Ha mindennel megvagy, mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
Nem árt megszórni porcukorral sem.
Tipp:
Egyik legnépszerűbb receptem, nejem sokszor készítette már el. Páncélszekrényben sokáig eltartható, de ha szabadon hagyod, gyorsan hűlt helyét találod!