Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos, meggyes piskóta recept

Márványos, meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 kanál kristálycukor
    • 8 kanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 üveg meggybefőtt
    • 70 g darált dió
    • 2 kanál kakaópor
    • kevés porcukor

    Elkészítése:

    A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit kivajazzuk! (40 x 25 centis tepsit használok.) Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.

    A kisebbe kakaóport keverünk. A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával, vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen.

    Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet a meggyszórás. Ha lisztben megforgatod a meggyet, akkor nem süllyed le a süti aljára.

    Ha mindennel megvagy, mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.

    Nem árt megszórni porcukorral sem.

    Tipp:

    Egyik legnépszerűbb receptem, nejem sokszor készítette már el. Páncélszekrényben sokáig eltartható, de ha szabadon hagyod, gyorsan hűlt helyét találod!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá