Márványos, meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 kanál kristálycukor
  • 8 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 70 g darált dió
  • 2 kanál kakaópor
  • kevés porcukor

Elkészítése:

A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit kivajazzuk! (40 x 25 centis tepsit használok.) Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.

A kisebbe kakaóport keverünk. A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával, vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen.

Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet a meggyszórás. Ha lisztben megforgatod a meggyet, akkor nem süllyed le a süti aljára.

Ha mindennel megvagy, mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.

Nem árt megszórni porcukorral sem.

Tipp:

Egyik legnépszerűbb receptem, nejem sokszor készítette már el. Páncélszekrényben sokáig eltartható, de ha szabadon hagyod, gyorsan hűlt helyét találod!