Márványos – krémsajtos brownie recept

Elkészítése: (Tepsi mérete: 20x36cm)
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.
Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük
A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).
A Kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »