Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos – krémsajtos brownie recept

Márványos – krémsajtos brownie
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Csokis réteg hozzávalói:

    • 270 g étcsokoládé (tibi)
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 1 csipet só

    Krémsajt hozzávalói:

    • 500 g krémsajt (mascarpone)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristály cukor
    • 3 kk vanília aroma

    Elkészítése: (Tepsi mérete: 20x36cm)

    Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.

    Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük

    A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)

    Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).

    A Kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá