Márványos – krémsajtos brownie

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Csokis réteg hozzávalói:

  • 270 g étcsokoládé (tibi)
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

Krémsajt hozzávalói:

  • 500 g krémsajt (mascarpone)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristály cukor
  • 3 kk vanília aroma

Elkészítése: (Tepsi mérete: 20x36cm)

Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.

Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük

A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).

A Kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.