Márványos koszorú recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg durumliszt
- 5 dkg tk tönkölyliszt
- 23 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 10 dkg mix (vörös áfonya, fekete cseresznye, csoki csepp)
- 6 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 2 ek rum
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszteket összekeverjük a sóval, majd a tejjel váltakozva a tojásos krémhez adagoljuk.
Az összekevert tésztát kétfelé vesszük. Az egyikbe belekeverjük az aszalt keveréket, a másikba a csokoládét a rummal.
Kuglóf formába öntjük a fehér tészta felét, majd rá az összes barna tésztát, és végül a maradék fehér tésztát a tetejére terítjük.
Villával kicsit összekeverjük a rétegeket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A kuglóf formám nagy volt, ezekkel a hozzávalókkal inkább koszorú jellegű lett a megsült tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »