Márványos koszorú recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg durumliszt
- 5 dkg tk tönkölyliszt
- 23 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 10 dkg mix (vörös áfonya, fekete cseresznye, csoki csepp)
- 6 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 2 ek rum
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszteket összekeverjük a sóval, majd a tejjel váltakozva a tojásos krémhez adagoljuk.
Az összekevert tésztát kétfelé vesszük. Az egyikbe belekeverjük az aszalt keveréket, a másikba a csokoládét a rummal.
Kuglóf formába öntjük a fehér tészta felét, majd rá az összes barna tésztát, és végül a maradék fehér tésztát a tetejére terítjük.
Villával kicsit összekeverjük a rétegeket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A kuglóf formám nagy volt, ezekkel a hozzávalókkal inkább koszorú jellegű lett a megsült tészta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »