Márványos koszorú recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg durumliszt
- 5 dkg tk tönkölyliszt
- 23 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 10 dkg mix (vörös áfonya, fekete cseresznye, csoki csepp)
- 6 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 2 ek rum
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszteket összekeverjük a sóval, majd a tejjel váltakozva a tojásos krémhez adagoljuk.
Az összekevert tésztát kétfelé vesszük. Az egyikbe belekeverjük az aszalt keveréket, a másikba a csokoládét a rummal.
Kuglóf formába öntjük a fehér tészta felét, majd rá az összes barna tésztát, és végül a maradék fehér tésztát a tetejére terítjük.
Villával kicsit összekeverjük a rétegeket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A kuglóf formám nagy volt, ezekkel a hozzávalókkal inkább koszorú jellegű lett a megsült tészta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.