Márványos koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg durumliszt
  • 5 dkg tk tönkölyliszt
  • 23 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 6 ek tej
  • 10 dkg mix (vörös áfonya, fekete cseresznye, csoki csepp)
  • 6 dkg étcsokoládé (reszelve)
  • 2 ek rum

Elkészítése:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszteket összekeverjük a sóval, majd a tejjel váltakozva a tojásos krémhez adagoljuk.

Az összekevert tésztát kétfelé vesszük. Az egyikbe belekeverjük az aszalt keveréket, a másikba a csokoládét a rummal.

Kuglóf formába öntjük a fehér tészta felét, majd rá az összes barna tésztát, és végül a maradék fehér tésztát a tetejére terítjük.

Villával kicsit összekeverjük a rétegeket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A kuglóf formám nagy volt, ezekkel a hozzávalókkal inkább koszorú jellegű lett a megsült tészta.