Márványos karamell szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél cs sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 cs 3 in 1-ben kávé
- 5 dl tej
- 2 cs karamell ízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 4 dl tejszínhab
Elkészítése:
A hozzávalókat (liszt, cukor, tojás, sütőpor, tej, étolaj, kávé) összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk. A többi pudingot a tejben megfőzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 teáskanál pudingport 2 teáskanál étolajjal, 3 teáskanál cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

