Márványos karamell szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Márványos karamell szelet

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 cs 3 in 1-ben kávé
  • 5 dl tej
  • 2 cs karamell ízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tejszínhab

Elkészítése:

A hozzávalókat (liszt, cukor, tojás, sütőpor, tej, étolaj, kávé) összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.

A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk. A többi pudingot a tejben megfőzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.

A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 teáskanál pudingport 2 teáskanál étolajjal, 3 teáskanál cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.