Márványos epres szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 kanál liszt
- 4 kanál étkezési keményítő
- 2 kanál holland kakaópor
- fél dl olaj
- 3 kanál víz
Krém hozzávalói:
- 6 dl tej
- 2 csomag epres pudingpor
- 20 dkg eper
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Máz a tetejére:
- 1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 kanál tej
Elkészítése:
A tojásokat, a cukorral körülbelül 20 percig keverjük, hogy jó sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet. Ketté veszem a tésztát, az egyiket egy közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntöm, a másik felébe kakaóport teszek és kanalanként a sárga tésztára teszem. 180 fokon 20-25 percig sütöm, amikor kihűlt kettévágom és a krémmel megtöltöm.
A pudingos a szokásos módon felfőzöm, a porcukorból és a margarinból krémet készítek és a kihűlt pudinggal összekeverem. Rákenem az alsó lapra, majd apróra szelt epret teszek rá. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a tészta tetejére simítom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.