Márvány kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 12,5 dkg sütőmargarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaó
- 2 dl tejszín
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a két egész tojást. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele az olvasztott margarint és a tejszínt.
Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd szintén a robotgéppel keverjük simára a masszát.
Ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik felét öntsük bele a kivajazott, teflonos kuglófformába.
A tészta másik feléhez keverjük hozzá a kakaót, majd öntsük rá a formában lévő tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és csorgassuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, majd várjuk meg míg teljesen megdermed.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
A márvány kuglóf kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 23 g