Márvány kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a két egész tojást. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele az olvasztott margarint és a tejszínt.
Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd szintén a robotgéppel keverjük simára a masszát.

Ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik felét öntsük bele a kivajazott, teflonos kuglófformába.
A tészta másik feléhez keverjük hozzá a kakaót, majd öntsük rá a formában lévő tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és csorgassuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, majd várjuk meg míg teljesen megdermed.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.