Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mártott teasütemény recept

Mártott teasütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (20-25 darabhoz):

    • 25 dkg liszt (én egyharmad durum, egyharmad fehér tönköly, egyharmad világos rozslisztet használtam)
    • 2 csomag pudingpor (én egy főzőtejszín ízűt és egy vaníliásat használtam)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 3 ek eritrit + folyékony édesítő
    • 5 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
    • 1 tk kókuszolaj

    Elkészítése:

    A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a pudingport és az eritritet. Ezután hozzámorzsoljuk a vajat, és beleütjük a tojást. Homogén tésztává gyúrjuk, közben folyékony édesítővel még ízesítjük (nagyon rugalmas, jól kezelhető alapot kapunk, amit öröm még gyúrni is :)).

    A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. Én korongokat szaggattam belőle (egy tetszőleges méretű felespohár tökéletes erre a célra), szélüket pedig egy villával “csipkéztem”, de bármilyen formájú, díszítettségű kekszeket készíthetünk. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük őket (200 fokon).

    Az étcsokoládét felolvasztjuk egy pici kókuszolajjal, a kihűlt vagy langyos sütemények felét belemártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezük őket, és a hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdult a csoki. Jó étvágyat! :)

    Tipp:

    Egyszerű és sokoldalú sütemény. Sokféleképpen variálható: készíthetjük vaníliával, reszelhetünk bele citromhéjat, de akár kakaóport is keverhetünk a tésztába (annak mennyiségét természetesen vegyük le a liszt mennyiségéből). Ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor ropogósabb kekszeket kapunk, amiket akár lekvárral, vagy bármilyen krémmel összeragaszthatunk, és így tovább…a lehetőségek tárháza végtelen. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá