Hozzávalók (20-25 darabhoz):
Elkészítése:
A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a pudingport és az eritritet. Ezután hozzámorzsoljuk a vajat, és beleütjük a tojást. Homogén tésztává gyúrjuk, közben folyékony édesítővel még ízesítjük (nagyon rugalmas, jól kezelhető alapot kapunk, amit öröm még gyúrni is :)).
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. Én korongokat szaggattam belőle (egy tetszőleges méretű felespohár tökéletes erre a célra), szélüket pedig egy villával “csipkéztem”, de bármilyen formájú, díszítettségű kekszeket készíthetünk. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük őket (200 fokon).
Az étcsokoládét felolvasztjuk egy pici kókuszolajjal, a kihűlt vagy langyos sütemények felét belemártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezük őket, és a hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdult a csoki. Jó étvágyat! :)
Egyszerű és sokoldalú sütemény. Sokféleképpen variálható: készíthetjük vaníliával, reszelhetünk bele citromhéjat, de akár kakaóport is keverhetünk a tésztába (annak mennyiségét természetesen vegyük le a liszt mennyiségéből). Ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor ropogósabb kekszeket kapunk, amiket akár lekvárral, vagy bármilyen krémmel összeragaszthatunk, és így tovább…a lehetőségek tárháza végtelen. :)