Marlenka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g margarin
- 300 g porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek méz
- 400 g sima liszt
- 1 tk szódabikarbóna
Krém:
- 300 g vaj
- 400 g édesített sűrített tej karamellizálva
Elkészítése:
Gőz fölött egy tálban megolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat és a mézet. Kézi mixerrel keverjük össze alaposan. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és tovább keverjük gőz fölött kb. még 10 percet.
Ebből a mennyiségből kb. 4-6 db tortalap készülhet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítunk egy adag tésztát, majd előmelegített sütőben 170°C fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Így sütjük meg a fennmaradó tésztát is.
A lapokat a papíron hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt és egy forma segítségével levágjuk a széleket. A levágott széleket összemorzsoljuk.
Fontos, hogy a krém hozzávalói egyforma hőmérsékletűek legyenek. Kézi mixerrel alaposan összekeverjük és megtöltjük a lapokat. A kész torta tetejét és oldalát is megkenjük, majd a tésztából nyert morzsával szórjuk meg. Minimum 6 órára hűtőbe tesszük és utána felszeleteljük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=s4-zE24SwTw
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

