Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenka recept

Marlenka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 250 g margarin
    • 300 g porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek méz
    • 400 g sima liszt
    • 1 tk szódabikarbóna

    Krém:

    • 300 g vaj
    • 400 g édesített sűrített tej karamellizálva

    Elkészítése:

    Gőz fölött egy tálban megolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat és a mézet. Kézi mixerrel keverjük össze alaposan. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és tovább keverjük gőz fölött kb. még 10 percet.

    Ebből a mennyiségből kb. 4-6 db tortalap készülhet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítunk egy adag tésztát, majd előmelegített sütőben 170°C fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Így sütjük meg a fennmaradó tésztát is.

    A lapokat a papíron hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt és egy forma segítségével levágjuk a széleket. A levágott széleket összemorzsoljuk.

    Fontos, hogy a krém hozzávalói egyforma hőmérsékletűek legyenek. Kézi mixerrel alaposan összekeverjük és megtöltjük a lapokat. A kész torta tetejét és oldalát is megkenjük, majd a tésztából nyert morzsával szórjuk meg. Minimum 6 órára hűtőbe tesszük és utána felszeleteljük.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=s4-zE24SwTw

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá