Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
Gőz fölött egy tálban megolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat és a mézet. Kézi mixerrel keverjük össze alaposan. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és tovább keverjük gőz fölött kb. még 10 percet.
Ebből a mennyiségből kb. 4-6 db tortalap készülhet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítunk egy adag tésztát, majd előmelegített sütőben 170°C fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Így sütjük meg a fennmaradó tésztát is.
A lapokat a papíron hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt és egy forma segítségével levágjuk a széleket. A levágott széleket összemorzsoljuk.
Fontos, hogy a krém hozzávalói egyforma hőmérsékletűek legyenek. Kézi mixerrel alaposan összekeverjük és megtöltjük a lapokat. A kész torta tetejét és oldalát is megkenjük, majd a tésztából nyert morzsával szórjuk meg. Minimum 6 órára hűtőbe tesszük és utána felszeleteljük.
https://www.youtube.com/watch?v=s4-zE24SwTw