Mária szelet Edit módra recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 10 ek porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Karamell öntet:
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládéforgács
Elkészítése:
Tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután továbbkeverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén beleforgatjuk fakanállal.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Karamell öntet készítése:
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, ezalatt szépen besűrűsödik.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kihabosítjuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Simára keverjük.
Összeállítás:
A piskótára rákenjük a kihűlt karamell krémet, erre kenjük rá a pudingos krémet, majd a keményre felvert habtejszínt. Végül pedig megszórjuk csokiforgáccsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »