Mária szelet Edit módra recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 10 ek porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Karamell öntet:
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládéforgács
Elkészítése:
Tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután továbbkeverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén beleforgatjuk fakanállal.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Karamell öntet készítése:
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, ezalatt szépen besűrűsödik.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kihabosítjuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Simára keverjük.
Összeállítás:
A piskótára rákenjük a kihűlt karamell krémet, erre kenjük rá a pudingos krémet, majd a keményre felvert habtejszínt. Végül pedig megszórjuk csokiforgáccsal.