Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg marcipánmassza (reszelve)
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 1,5 ek tejföl
- 10 dkg cukor
- 15 dkg feketeribizkelekvár
- 1 ek porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat.
Ezután mehet bele a cukor, a tojássárgája és a tejföl. Közepesen lágy linzertésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett munkafelületen kb. 0,5 cm-re nyújtjuk a tésztát, és cakkos szélű szögletes kiszúróval négyszögeket szaggatunk.
Ezután 1-1 négyzetet 1 mokkáskanálnyi lekvárral megtöltünk, szélüket óvatosan lenyomogatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
Süteményrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk.
A marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 23 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »