Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg marcipánmassza (reszelve)
- 1 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 1,5 ek tejföl
- 10 dkg cukor
- 15 dkg feketeribizkelekvár
- 1 ek porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat.
Ezután mehet bele a cukor, a tojássárgája és a tejföl. Közepesen lágy linzertésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett munkafelületen kb. 0,5 cm-re nyújtjuk a tésztát, és cakkos szélű szögletes kiszúróval négyszögeket szaggatunk.
Ezután 1-1 négyzetet 1 mokkáskanálnyi lekvárral megtöltünk, szélüket óvatosan lenyomogatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
Süteményrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk.
A marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 417 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 23 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 23 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.