Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg marcipánmassza (reszelve)
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 1,5 ek tejföl
- 10 dkg cukor
- 15 dkg feketeribizkelekvár
- 1 ek porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat.
Ezután mehet bele a cukor, a tojássárgája és a tejföl. Közepesen lágy linzertésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett munkafelületen kb. 0,5 cm-re nyújtjuk a tésztát, és cakkos szélű szögletes kiszúróval négyszögeket szaggatunk.
Ezután 1-1 négyzetet 1 mokkáskanálnyi lekvárral megtöltünk, szélüket óvatosan lenyomogatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
Süteményrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk.
A marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

