Marcipános csók recept

Hozzávalók:
- 10 dkg marcipán
- 22 dkg puha vaj
- 9 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 1 citrom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 27 dkg liszt
Továbbá:
- 15 dkg mogyorókrém
Díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A marcipánt reszeljük le kis lyukú reszelőn, majd a vajjal, a csipet sóval ,a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral keverjük habosra (kb. 15 perc).
Adjuk hozzá a tojásfehérjét, ezzel is keverjük jól el, majd fakanállal forgassuk bele a lisztet.
A kész tésztát töltsük csillagcsöves véggel ellátott habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb nyomjuk ki a tésztát. Kedvünk szerint bármilyen alakzatot nyomhatunk.
A már meleg sütőbe tolva kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kettesével összeragasztjuk mogyorókrémmel.
A csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a kisült és kihűlt kekszeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »