Marcipánkrémes vaníliás patkó recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 120 g marcipán
- 20 dkg lágy vaj
- 4 cl rumaroma
A díszítéshez:
- 80 gr étcsokoládé
Elkészítése
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sima masszává keverjük.
Habzsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 160 fokos sütőben világosra sütjük.
A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük, majd 1-1 patkót összeragasztunk vele.
Az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd a patkók végeit belemártjuk és rácson megszárítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

