Marcipánkrémes vaníliás patkó recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 120 g marcipán
- 20 dkg lágy vaj
- 4 cl rumaroma
A díszítéshez:
- 80 gr étcsokoládé
Elkészítése
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sima masszává keverjük.
Habzsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 160 fokos sütőben világosra sütjük.
A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük, majd 1-1 patkót összeragasztunk vele.
Az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd a patkók végeit belemártjuk és rácson megszárítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »