Marcipánkrémes vaníliás patkó recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 120 g marcipán
- 20 dkg lágy vaj
- 4 cl rumaroma
A díszítéshez:
- 80 gr étcsokoládé
Elkészítése
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sima masszává keverjük.
Habzsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 160 fokos sütőben világosra sütjük.
A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük, majd 1-1 patkót összeragasztunk vele.
Az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd a patkók végeit belemártjuk és rácson megszárítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »