Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipán kenyérke recept

Marcipán kenyérke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
    • 7 dkg őrölt dió
    • 6 dkg kristálycukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1/2 dl rum
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • késhegynyi őrölt fahéj

    Díszítéshez

    • kevés jégcukor

    Elkészítése:

    Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázok belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágok rajtuk, ezekbe illesztek 1-1 kis jégcukrot.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. Vigyázat, nem szabad túlsütni. Hagyjuk kihűlni, jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá