Marcipán kenyérke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
  • 7 dkg őrölt dió
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 dl rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt fahéj

Díszítéshez

  • kevés jégcukor

Elkészítése:

Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázok belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágok rajtuk, ezekbe illesztek 1-1 kis jégcukrot.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. Vigyázat, nem szabad túlsütni. Hagyjuk kihűlni, jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.