Marcipán kenyérke recept

Hozzávalók:
- 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
- 7 dkg őrölt dió
- 6 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 dl rum
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- késhegynyi őrölt fahéj
Díszítéshez
- kevés jégcukor
Elkészítése:
Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázok belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágok rajtuk, ezekbe illesztek 1-1 kis jégcukrot.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. Vigyázat, nem szabad túlsütni. Hagyjuk kihűlni, jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »