Marcipán kenyérke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
- 7 dkg őrölt dió
- 6 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 dl rum
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- késhegynyi őrölt fahéj
Díszítéshez
- kevés jégcukor
Elkészítése:
Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázok belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágok rajtuk, ezekbe illesztek 1-1 kis jégcukrot.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. Vigyázat, nem szabad túlsütni. Hagyjuk kihűlni, jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.