Marcipán golyó recept

Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg gríz
- 15 dkg vaj
- kb. fél-1 dl tej
- 30 ml keserű mandulaaroma (zöld)
- kakaó a meghempergetéshez (Nesquik)
Elkészítése:
A porcukrot, a darált kekszet és a grízt összekeverjük egy nagy tálban. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk. Beleöntjük a keserű mandulaaromát.
Annyi tejet adunk hozzá, amennyit még felvesz, de nem lesz tőle túl lágy, és jól összekeverjük, összegyúrjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük.
Diónagyságú gombócokat gyúrunk belőle, és megforgatjuk őket kakaóban. (Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl sok kakaó rajta, mert az elrontja az ízhatást!) Kb. 30 golyó lesz belőle.
Később hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »