Manó szelet recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 5 dl tej
- 5 dkg búzadara
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
Tetejére:
- 1 tábla fehér csoki
- 1 ek olaj
- mazsola
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárággal alaposan elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, kakaóport és a diót. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket, majd alaposan összeforgatjuk az egészet.
Egy 30*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és egy tálcára tesszük a piskótát.
A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd ha langyors hűlt hozzáadjuk a margarint, alaposan kihabosítjuk, majd a diót is belekeverjük. A kész krémet rákenjük a piskótára.
A csokit felolvasztjuk az ulajjal, majd rácsorgatjuk a süteményre. Ízlés szerint mazsolát is szórhatunk rá.
Tipp:
Dió helyett készíthetjük kókuszreszelékkel, azzal is nagyon finom .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

