Manó szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 5 dl tej
- 5 dkg búzadara
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
Tetejére:
- 1 tábla fehér csoki
- 1 ek olaj
- mazsola
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárággal alaposan elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, kakaóport és a diót. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket, majd alaposan összeforgatjuk az egészet.
Egy 30*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és egy tálcára tesszük a piskótát.
A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd ha langyors hűlt hozzáadjuk a margarint, alaposan kihabosítjuk, majd a diót is belekeverjük. A kész krémet rákenjük a piskótára.
A csokit felolvasztjuk az ulajjal, majd rácsorgatjuk a süteményre. Ízlés szerint mazsolát is szórhatunk rá.
Tipp:
Dió helyett készíthetjük kókuszreszelékkel, azzal is nagyon finom .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »