Mandulatorta recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg darált + 5 dkg szeletelt mandula
- 10 + 6 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét a 10 dkg cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát egy 23 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben (190 fok) 30 perc alatt megsütjük.
A tojások sárgájából, 6 dkg cukorból és a tejszínből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd a felső lapot is bevonjuk a maradék krémmel.
A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk és rászórjuk a tortára. Legalább egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

