Mandulatorta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált + 5 dkg szeletelt mandula
- 10 + 6 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét a 10 dkg cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát egy 23 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben (190 fok) 30 perc alatt megsütjük.
A tojások sárgájából, 6 dkg cukorból és a tejszínből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd a felső lapot is bevonjuk a maradék krémmel.
A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk és rászórjuk a tortára. Legalább egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »