Mandulatorta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált + 5 dkg szeletelt mandula
- 10 + 6 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét a 10 dkg cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát egy 23 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben (190 fok) 30 perc alatt megsütjük.
A tojások sárgájából, 6 dkg cukorból és a tejszínből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd a felső lapot is bevonjuk a maradék krémmel.
A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk és rászórjuk a tortára. Legalább egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »