Mandulatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált + 5 dkg szeletelt mandula
- 10 + 6 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét a 10 dkg cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát egy 23 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben (190 fok) 30 perc alatt megsütjük.
A tojások sárgájából, 6 dkg cukorból és a tejszínből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd a felső lapot is bevonjuk a maradék krémmel.
A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk és rászórjuk a tortára. Legalább egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.