Mandulatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg darált + 5 dkg szeletelt mandula
  • 10 + 6 dkg cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A tojások fehérjét a 10 dkg cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát egy 23 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben (190 fok) 30 perc alatt megsütjük.

A tojások sárgájából, 6 dkg cukorból és a tejszínből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd a felső lapot is bevonjuk a maradék krémmel.

A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk és rászórjuk a tortára. Legalább egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.