Mandulás mézes puszedli recept

Elkészítése:
A mandulát forró vízbe dobjuk, pár percig forraljuk, majd leszűrjük és lehúzzuk a héját. A vajat felolvasztjuk a mézzel. A porcukrot, a fűszereket, a szódabikarbónát, és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-mézes masszát. Egy fakanál segítésével hozzáadjuk a lisztet, majd összedolgozzuk. A tészta nem lesz kemény! Egy éjszakát pihentetjük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Virág formákkal kiszúrjuk, a tetejét lekenjük tojással és héj nélküli mandulát teszünk rá. 180 fokos sütőben sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »