Mandulás mézes puszedli recept
Elkészítése:
A mandulát forró vízbe dobjuk, pár percig forraljuk, majd leszűrjük és lehúzzuk a héját. A vajat felolvasztjuk a mézzel. A porcukrot, a fűszereket, a szódabikarbónát, és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-mézes masszát. Egy fakanál segítésével hozzáadjuk a lisztet, majd összedolgozzuk. A tészta nem lesz kemény! Egy éjszakát pihentetjük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Virág formákkal kiszúrjuk, a tetejét lekenjük tojással és héj nélküli mandulát teszünk rá. 180 fokos sütőben sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

