Mandulás mézes puszedli recept

Elkészítése:
A mandulát forró vízbe dobjuk, pár percig forraljuk, majd leszűrjük és lehúzzuk a héját. A vajat felolvasztjuk a mézzel. A porcukrot, a fűszereket, a szódabikarbónát, és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-mézes masszát. Egy fakanál segítésével hozzáadjuk a lisztet, majd összedolgozzuk. A tészta nem lesz kemény! Egy éjszakát pihentetjük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Virág formákkal kiszúrjuk, a tetejét lekenjük tojással és héj nélküli mandulát teszünk rá. 180 fokos sütőben sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »