Mandulás, meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál őrölt mandula
- 15 dkg magozott meggy
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A szokásos módon piskótatésztát készítünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt mandulával összekevert lisztet, majd apránként a kemény tojásfehérje habot is belekeverjük, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük össze.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd a meggyszemeket egyenként beleforgatjuk a darált mandulába és szépen belerakjuk a piskótába.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd feldaraboljuk és megszórjuk porcukorral.
A mandulás, meggyes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »