Mandulás linzer recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg pirított, darált mandula
- 26 dkg finomliszt
- fél kávéskanál fahéj
- csipet só
- 22 dkg margarin
- 16 dkg barna cukor
- 1 fél citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- narancslekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra, szaggatjuk és 200 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt a tészta összeragasztjuk narancslekvárral. Porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »