“Mandula” Süti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek. kakaópor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 ü rumaroma
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1 ü. mandula aroma
A tetejére:
- porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.
Elkészítés: A tésztát mandula formába /ha van/ vagy evőkanálba nyomkodjuk és a tetejét elsimítjuk. A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a darált mandulát és az aromát. Ha a tészta kihűlt, a krémmel kettesével /a sima felével/ összeragasztjuk. Meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

