“Mandula” Süti recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek. kakaópor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 ü rumaroma
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1 ü. mandula aroma
A tetejére:
- porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.
Elkészítés: A tésztát mandula formába /ha van/ vagy evőkanálba nyomkodjuk és a tetejét elsimítjuk. A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a darált mandulát és az aromát. Ha a tészta kihűlt, a krémmel kettesével /a sima felével/ összeragasztjuk. Meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »