Mandula kalapos képviselőfánk recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 2 dl víz
- 20 dkg margarin
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg liszt
- csipet só
- csipet cukor
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás puding
- 3 kanál cukor
- 5 dl habtejszín
- 5 dl porcukor
- 10 dl pörkölt mandula
- 10 dl olvasztott pirított cukor
Elkészítése:
A tészta készítése:
A vizet a cukorral sóval margarinnal felteszem a tűzhelyre. Ha a margarin elolvadt és egyet forrt a víz hozzáadom a lisztet állandó keverés mellett, amíg az edény oldaláról el nem válik. Ekkor leveszem a tűzről és a tojásokat egyenként belekeverem. Amikor egyneművé válik a tészta akkor habzsákba teszem, és sütőpapíros sütőlapra rózsákat nyomok belőle. 180-200 fokos sütőbe megsütöm. Amíg a rózsák fel nem jönnek a sütőt nem szabad kinyitni mert a tészta összeesik. Amikor kisültek a tészták a kalapjukat levágom és pörkölt cukorba mártom és pirított mandulát teszek a tetejére.
A pudingot 2 darab tojás sárgájával kikeverem, a cukrot a tejbe teszem. Amikor forr, a pudingot hozzáöntöm, és teljesen keményre főzöm. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és a pudingos krémbe keverem. Csillagcső segítségével megtöltöm a tésztákat. A habtejszínt habbá verem az 5 deka porcukorral és a kihűlt puding tetejére teszem habzsákos csillagcső segítségével. A kalapokat a tetejére teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »