Mandula recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál főzött kávé
Krém:
- 25 dkg margarin
- mandula aroma
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport és a kávét, majd jól összedolgozzuk. A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.
A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandula aromával habosra keverjük. A krémből egy kávéskanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.
Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.
A mandula kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 37 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »