Mandula recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál főzött kávé
Krém:
- 25 dkg margarin
- mandula aroma
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport és a kávét, majd jól összedolgozzuk. A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.
A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandula aromával habosra keverjük. A krémből egy kávéskanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.
Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.
A mandula kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 540 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 37 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 37 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.