Mandula recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál főzött kávé
Krém:
- 25 dkg margarin
- mandula aroma
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport és a kávét, majd jól összedolgozzuk. A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.
A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandula aromával habosra keverjük. A krémből egy kávéskanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.
Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.
A mandula kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 37 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

