Mandula recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál főzött kávé
Krém:
- 25 dkg margarin
- mandula aroma
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport és a kávét, majd jól összedolgozzuk. A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.
A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandula aromával habosra keverjük. A krémből egy kávéskanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.
Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.
A mandula kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 37 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »