Mandula recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 db margarin
- 15 dkg darált dió
- 1 ek kakaó
Töltelék:
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10-15 dkg porcukor
- fél mandula aroma
- meghintéshez porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, diónyi nagyságú gombócokat szaggatunk és a mandula formába nyomkodjuk(én előtte kicsit kizsírozom a formát). Előmelegített sütőben világosra sütjük.
A krémet robotgéppel jó habosra kikeverjük, a mandulákat összeragasztgatjuk vele és végül meghintjük porcukorral. Minél tovább állni hagyjuk annál finomabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

