Mandula

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db margarin
  • 15 dkg darált dió
  • 1 ek kakaó

Töltelék:

  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10-15 dkg porcukor
  • fél mandula aroma
  • meghintéshez porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, diónyi nagyságú gombócokat szaggatunk és a mandula formába nyomkodjuk(én előtte kicsit kizsírozom a formát). Előmelegített sütőben világosra sütjük.

A krémet robotgéppel jó habosra kikeverjük, a mandulákat összeragasztgatjuk vele és végül meghintjük porcukorral. Minél tovább állni hagyjuk annál finomabb lesz.