Málnás-vaníliás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg tk liszt
- 20 dkg vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 10 dkg xilit
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja és leve
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg xilit
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 50 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a vajjal morzsoljuk szét, ezután jöhet hozzá a többi alapanyag és formázzunk belőle cipót.
Addig amíg a töltelék készül tegyük a hűtőbe. A tojásokat verjük kemény habbá a xilittel és adagoljuk hozzá a többi alapanyagot.
Egy sima masszát kapunk. A hűtőben lévő tésztát nyújtsuk és helyezzük piteformába. A vaníliás tölteléket öntsük a közepére, majd dobjuk rá a gyümölcsöt.
Tegyük a sütőbe és közepes hőfokon süssük tűpróbáig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »