Málnás-vaníliás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg tk liszt
- 20 dkg vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 10 dkg xilit
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom héja és leve
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg xilit
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 50 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a vajjal morzsoljuk szét, ezután jöhet hozzá a többi alapanyag és formázzunk belőle cipót.
Addig amíg a töltelék készül tegyük a hűtőbe. A tojásokat verjük kemény habbá a xilittel és adagoljuk hozzá a többi alapanyagot.
Egy sima masszát kapunk. A hűtőben lévő tésztát nyújtsuk és helyezzük piteformába. A vaníliás tölteléket öntsük a közepére, majd dobjuk rá a gyümölcsöt.
Tegyük a sütőbe és közepes hőfokon süssük tűpróbáig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »



