Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-tejszínes rizskocka recept

Málnás-tejszínes rizskocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek liszt
    • 0,5 cs sütőpor

    Krém:

    • 2 csésze rizs
    • 2 ek vaj
    • 2 citrom reszelt héja
    • 2 cs vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint
    • 3 dl habtejszín
    • 1 ek étkezési zselatin
    • 0,5 l tej

    Tetejére:

    • málna szemek
    • piros tortazselé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőprt, majd a sárgákhoz adagoljuk a habbal felváltva, óvatosan. A masszát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a rizst egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, citrom héját, cukrokat és elkezdjük főzni és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Mikor már elforrta a levét, felöntjük a tejjel és puhára főzzük, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint felolvasztjuk kb 0,5 dl vízben, ne forraljuk! A tejszínt a rizshez adjuk a zselatinnal együtt és jól elkeverjük. Az így kapott masszát elterítjük a piskóta tetején.

    A málna szemeket a rizs tetejére sorakoztatjuk, majd az elkészített és langyosra hűtött zselatint (a csmagolás átoldalán található leírás szerint készítjük el) a sütemény tetejére önjük. Jó, ha olyan tepsivel dolgozunk, aminek van kerete.

    Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

    Bloggerek, akik kipróbálták:

    Nassoló Naplopó: Olyan szinten rá voltam pörögve egy héten át, hogy mikor elkészült egyből 4 kockával megettem

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá