Málnás-tejszínes rizskocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Málnás-tejszínes rizskocka

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek liszt
  • 0,5 cs sütőpor

Krém:

  • 2 csésze rizs
  • 2 ek vaj
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 cs vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek étkezési zselatin
  • 0,5 l tej

Tetejére:

  • málna szemek
  • piros tortazselé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőprt, majd a sárgákhoz adagoljuk a habbal felváltva, óvatosan. A masszát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a rizst egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, citrom héját, cukrokat és elkezdjük főzni és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Mikor már elforrta a levét, felöntjük a tejjel és puhára főzzük, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint felolvasztjuk kb 0,5 dl vízben, ne forraljuk! A tejszínt a rizshez adjuk a zselatinnal együtt és jól elkeverjük. Az így kapott masszát elterítjük a piskóta tetején.

A málna szemeket a rizs tetejére sorakoztatjuk, majd az elkészített és langyosra hűtött zselatint (a csmagolás átoldalán található leírás szerint készítjük el) a sütemény tetejére önjük. Jó, ha olyan tepsivel dolgozunk, aminek van kerete.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

Bloggerek, akik kipróbálták:

Nassoló Naplopó: Olyan szinten rá voltam pörögve egy héten át, hogy mikor elkészült egyből 4 kockával megettem